Jöjjön és kóstolja meg borainkat
KOVÁCS PINCE MARKAZ
A Nagy Gyöngyöző
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor. Széndioxid hozzáadásával készült gyöngyöző bor. A bor készítését a szerelem ihlette. Illatában elegáns és könnyed, mint a nagy Ő parfümének illata. Ízében vibráló és izgalmas, mint a nagy Ő csókjának íze. Fogyasztását 8-10 °C-on ajánlom.
KOVÁCS PINCE MARKAZ
Irsai Olivér
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor. A mátrai dombok jellegzetes fajtája, melynek illata bodzás és szőlővirágos, íze hosszú, ropogós és izgalmas.
Fogyasztását 8-10 °C-on ajánlom.
KOVÁCS PINCE MARKAZ
Sauvignon
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor. Elegáns, világos színű bor, a virágos tavaszi mező illatával, friss savakkal. Üde, ropogós bor. Fogyasztása 11–12 °C-on ajánlott.
KOVÁCS PINCE MARKAZ
Olaszrizling
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor. Könnyed, parfümös illat. Utóízében kis citrusosság és szelíd savak jellemzik.
Fogyasztását 8-10 °C-on ajánlom.
KOVÁCS PINCE MARKAZ
Édesem
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor. Ezt a palack bort a Mátrai borvidék területén fekvő Markaz község déli, napsütötte lankáin termett szőlőből készítettük. Késői szüretelésű Szürkebarátból és gondosan válogatott töppedt fürtű Traminiből házasítottuk. Romantikus, meghitt pillanatokhoz ajánljuk!
Fogyasztását 8-10 °C-on ajánlom.
KOVÁCS PINCE MARKAZ
Mátrai Zenit
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű édes fehérbor. Október végén szüretelt, töppedt szemekből válogatva. Illatában akácméz dominál, kóstoláskor túlérett citrusok a jellemzőek. Desszertek kiváló kisérőlye.
Fogyasztása 11–12 °C-on ajánlott.
KOVÁCS PINCE MARKAZ
Kékfrankos Rozé
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor. Elegáns, élénk rózsaszínű bor, intenzív málna illattal, friss savakkal és gyümölcsös hosszú zamattal.
Fogyasztása 11–12 °C-on ajánlott.
KOVÁCS PINCE MARKAZ
Merlot
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor. Illata a málnára és a szamócára emlékeztet. Savösszetétele miatt bársonyos. Utóízében felbukkannak az aszalt gyümölcs ízei. Fogyasztását 8-10 °C-on ajánlom.
KOVÁCS PINCE MARKAZ
Kékfrankos
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor. A kékfrankos érett eperre emlékeztető aromái mellé,közepes savtartalmú, friss gyümölcsös ízvilág társul.
Fogyasztása 16–18 °C-on ajánlott.
KOVÁCS PINCE MARKAZ
Turán
Magyar fajta. Illatában szilvalekvárra emlékeztet, ízében a túlérett szeder jelenik meg. A borban lévő magas rezveratrol tartalom miatt kiváló élettani hatásai lehetnek az emberi szervezetre.
Fogyasztása 16-18 °C-on ajánlott.
Borkóstoló
A látogatás során bejárjuk azt a területet, ahonnan a markazi borok erednek, majd a panorámát kihasználva, egy naplementével egybekötött dűlőtúra kiváló kezdet lehet a Kovács Pince borainak kóstolásához. A vidéki csend és a borok mellé ízelítő falatkákat, igény esetén vacsorát kínálunk.
A borkóstolóra várjuk baráti társaságok, cégek, egyéb csoportok jelentkezését.